Linkovi

Iz Visokog ispraćeni posmrtni ostataci 338 identificiranih srebreničkih žrtava - 2004-07-10


Jutros je u Visokom upriličen ispraćaj posmrtnih ostataka 338 identificiranih srebreničkih žrtava, koje će biti ukopane 11 jula u Memorijalnom centru i mezarju u Potočarima, kraj Srebrenice.

Kolona vozila sa posmrtnim ostacima prošla je kroz Sarajevo, zadržavši se pred zgradom državnog Predsjedništva gdje su počast stradalim, između ostalih, odali Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Sulejman Tihić i potpredsjednik FBiH, Desnica Radivojević. Također, počast stradalim odali su i brojni građani glavnog grada BiH.

Pord okupljenih građana pred Predsjedništvom BiH bile su i članice udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa. Ovom prilikom predsjednica udruženja, Munira Subašić pozvala je nadležne organe u Bosni i Hercegovini i predstavnike međunarodne zajednice da učine sve kako bi se pred "lice pravde" izveli svi oni koji su na bilo koji način umiješani u zločine počinjene u Bosni i Hercegovini. Ona je istakla kako se svi normalni ljudi u Bosni i Hercegovini, bez obzira na nacionalnu pripadnost, moraju "ograditi" od zločinaca, podsjetivši kako zločinci imaju svoje ime i prezime, te da je zločin - zločin i da se ne može drugačije tretirati.

XS
SM
MD
LG