Linkovi

Richard Gere pokrenuo svoju novu kampanju pod nazivom Herojski projekat za prevenciju AIDS-a - 2004-07-10


Holivudski glumac Richard Gere je u srijedu u Bombayu, indijskom finansijskom i centru zabave pokrenuo svoju novu kampanju pod nazivom Herojski projekat za prevenciju HIV odnosno AIDS-a. Prema izvještaju UN-ve Agencije za borbu protiv AIDS-a objavljenom u u utorak u Indiji je 5,1 milion ljudi HIV pozitivno što je nakon Južne Afrike drugi po veličini broj zaraženih u jednoj zemlji. U prvom televizijskom spotu koji je u okviru Gerove kampanje emitovan u srijedu zvijezda indijskog kriketa Rahul Dravid sa kacigom na glavi poručuje sljedeće: Ne rizikujte sa AIDS-om. Zaštite sebe i druge.

U kampanji će učešće uzeti vodeći poslovni ljudi, vladini zvaničnici, nevladine organizacije i indijske filmske i sportske zvijezde. Gere je također rekao da je razgovarao sa predstavnicima vodećih kompanija kako bi ih ohrabrio da pokrenu obrazovne, zaštitne i programe liječenja za svoje uposlenike.

Gere je dugo vremena uključen u zbivanja u Indiji. Poslednjih godina on je bio vatreni zagovornik nezavisnosti Tibeta i često je posjećivao Dharmasalu u sjevernoj Indiji, dom tibetanskog duhovnog lidera u egzilu Dalai Lame.

XS
SM
MD
LG