Linkovi

Ralph Nader izabrao podpredsjedničkog kandidata mada Zeleni tek treba njega da izaberu - 2004-07-06


Demokratski predsjednički kandidat John Kerry je, kako smo izvijestili, imenovao senatora Johna Edwardsa iz Sjeverne Caroline za svog podpredsjedničkog kandidata na narednim izborima. U medujuvremenu je i neovisni predsjednički kandidat, Ralph Nader izabrao svog potpredsjedničkog kandidata, ali, izgleda, da Partija zelenih nije izabrala njega.

Neovisni kandidat iz Partije zelenih koji se utrkuje za mjesto u Bijeloj kući, Ralph Nader je izabrao aktivistu Partije zelenih, Petera Camejoa za svog pratioca na izborima. Problem je u tome da njegova partija još uvijek nije odlučila hoće li ih on predstavljati na novembarskim izborima. To pomalo raspršuje nade gospodina Nadera da će biti na glasačkim listovima u 22 američke države u kojima se kandidat Zelenih kvalificirao za izbore. Naderu će očito trebati dodatnnog novca i napora da bi se njegovo ime našlo na glasačkim listićima u tim državama.

On trenutno, prema posljednim istraživanjima, može očekivati glasove izmedju 3 i 6 posto birača. Analitičari kažu da u tijesnoj utrci izmedju Busha i Kerrya, gospodin Nader može bitno uticati na konačni ishod. Na izborima 2000-te, on je osvojio gotovo 3 posto, uglavnom od birača koji bi u suprotnom glasali za demokratskog kandidata Al Gorea koji je u tijesnoj utrci izgubio od sadašnjeg predsjednika Busha.

XS
SM
MD
LG