Linkovi

Šta Amerikanci jedu za Dan Nezavisnosti - 2004-07-02


Za mnoge Amerikance, proslava 4 jula, dana nezavisnosti - koja ove godine pada u nedjelju - je prilika za pravljenje roštilja na otvorenom, za dezerte, i sve to u prazničnom stilu-- s bojama američke zastave.

Magazin Family fun daje recepte za malo drugačije hamburgere, koji su inače kod Amerikanaca obavezan dio roštilja.

Ne želite posluživati obični hamburger, stoga mi u naše stavljamo Worsershire sos, začine, so i biber i za sve to treba samo deset minuta.

Tu su još neke ukusne stvari, sa patriotskom temom, kao što je voćna salata u crvenoj, bijeloj i plavoj boji, i čips sa sosom napravljenim od svježeg paradajza. Tu je i sasvim novi način za služenje lubenice.

Mi je zapravo izrežemo sa nožemu obliku zvijezde, zaledimo i stavimo na štapić. Djeca to vole i zaista je dobro i osvježavajuće.

Djeca tu imaju priliku pokazati i svoju kreativnu stranu pravljenjem papirnih šešira sa zvijezdama i prugama, u stilu američke zastave. Sve dakle u crveno-plavo-bijelom!

Nije suvišno reći da je američko Ministarstvo za domovinsku sigurnost upozorilo sve agencije za provodjenje zakona na maksimalnu budnost ovaj praznik, iako nivo opasnosti nije podignut sa žutog na narandžasto.

XS
SM
MD
LG