Linkovi

Najnovije istraživanje mišljenja javnosti pokazuje da predsjednik Bush gubi podršku - 2004-06-22


Najnovije istraživanje mišljenja javnosti pokazuje da predsjednik Bush gubi podršku za način na koji se bori protiv terorizma i za svoju odluku da krene u rat protiv Iraka.

Po prvi put, više od polovine ispitanika, odnosno 52 procenta onih koji su učestvovali u mjesečnom istraživanju koje sprovode list Washington Post i televizijska mreža ABC News, izjavilo je da rat u Iraku nije vrijedan borbe.

Istraživanje je također pokazalo da 70 procenata Amerikanaca vjeruje da su američke žrtve u Iraku dostigle neprihvatljiv nivo. Što se tiče američke kampanje protiv terorističkih grupa broj onih koji u tome podržavaju gospodina Busha spao je na 50 procenata što je 13 procenata manje nego u aprilu mjesecu. Glasnogovornik Bijele kuće je danas međutim naglasio neke pozitivne rezultate istraživanja, navodeći povećanje u odobravanju načina na koji se predsejdnik Bush odnosi prema ekonomiji.

Upitani koga namjeravaju podržati na novembarskim izborima ispitanici su gospodinu Kerryiu dali četiri procenta prednosti nad predsjednikom Bushom.

XS
SM
MD
LG