Linkovi

Novi film Stevena Spielberga svojevrstan homage Ronaldu Reaganu - 2004-06-10


Čuveni reditelj, oskarovac, Steven Spielberg, u zajednici sa dvoje vrsnih glumaca, takodje oskarovaca, Tomom Hanksom i Catherine Zeta Jones, sinoć je publici u Hollywoodu predstavio još jedan budući filmski hit. Ironijom sudbine, taj film bi mogao biti i svojevrstan homage pokojnom predsjedniku Ronaldu Reaganu i njegovoj hladnoratovskoj borbi protiv imperije zla, nekadašnjeg Sovjetskog Saveza.

Film pod naslovom Terminal priča je o čovjeku koji u New York putuje odnekud iz istočne Evrope, upravo u trenutku kad se u njegovoj domovini (a Tom Hanks u filmu govori ruski) dogadja žestoki državni i društveni prevrat.

Sa pasošem zemlje koja više ne postoji, on tako ostaje blokiran na terminalu aerodroma Kennedy u NY, i kao takav ne može da se makne sa takozvane ničije zemlje, iz odjeljenja za tranzit medjunarodnih putnika.

Priča filma je djelimično bazirina na istinitoj storiji o Merhanu Karimi Nasserri-u, irancu britanskog porijekla koji je, 1989. godine, bio tako blokiran na pariškom aerodromu Charles DeGaulle, jer mu je bio izgubljen kofer sa svim izbjegličkim dokumentima...

XS
SM
MD
LG