Linkovi

Šefovi distribucijske kuće Miramax Films otkupili prava za prikazivanje kontroverznog dokumentarca Michaela Moorea - 2004-05-13


Šefovi distribucijske kuće Miramax Films, Bob i Harvey Weinstein, su odlučili da otkupe prava za prikazivanje kontroverznog dokumentarca - i to od kompanije - šefa, Walt Disney-a. Prema ovom ugovoru, braća Weinstein će dobiti eksluzivna prava na prikazivanje i distribuciju dokumentarca Fahrenheit 9-11, redatelja Michaela Moorea, u kojem se oštro kritizira predsjednik Bush i način na koji se nosi s krizom nakon napada 11 septembra.

Mooreov film se takodjerbavi navodima o vezi izmedju porodice Bush i saudijske porodice bin Laden. Prošle nedjelje je izvršni direktor Disney-a Michael Eisner kazao kako kompanija jednostavno ne želi uu ovom trenutku početi prikazivati toliko politički nabijen film, pogotovo s nadolazećih predsjedničkih izbora. Kompanija Miramax Films će platiti Disneyu troškove pravljenja filma, a distribuirati će ga kroz treću filmsku kompnaiju, koja nije pod okriljem Disneya.

XS
SM
MD
LG