Linkovi

Nakon tri i pol godine u zatočeništvu jednog 53-tro godišnjaka dvije mlade ruskinje ponovo slobone - 2004-05-06


Nakon 3 i po godine zatvaranja, premlaćivanja i silovanja, dvije mlade Ruskinje su ponovo slobodne. Prema onome što je prikazano na ruskoj televiziji, desilo se to u Skopinu, gradu u pokrajini Ryazan.

Dvije djevojke, djevojčice zapravo u vrijeme kada su otete, čija imena iz razumljivih razloga nisu saopštena, oslobođene su u utorak. Njih je, kako se navodi u izvještaju ruskog televizijskog kanala RTR, oteo jedan 53-godišnji radnik dok su se vraćale kući sa jedne zabave. Potraga za otetim djevojčicama trajala je nekoliko mjeseci, a onda obustavljena. Njihov otimač držao ih je više od tri godine dobro sakrivene u podrumu, sličnom kavezu, ispod garaže.

Vladimir Tsypkov, šef policije, Ryazan: Jedna od djevojčica dva se puta porodila. Kidnaper je bebe ostavio pred vratima dječijeg doma u Ryazanu.

Izgleda nevjerovatno, ali susjedi čitavo vrijeme nisu primijetili da se nešto nesvakidašnje događa oko i u kidnaperovoj kući.

Lyuba, susjeda: Nikada nismo čuli nikakvu buku. Viđali smo ga samo da odlazi i dolazi kući.

Ono što je na koncu dovelo do spasavanja jadnih djevojčica je poruka o mjestu otmice koju su one, godinu dana nakon što su otete, uspjele nekako ostaviti iza sebe.

XS
SM
MD
LG