Linkovi

Šta kažu iz SDS-a: Da li su prekinuli veze sa Radovanom Karadžićem? - 2004-05-06


Portparol Srpske demokratske stranke, Dušan Stojičić danas je, reagujući na stav visokog predstavnika o finansijskom poslovanju SDS-a, izrazio očekivanja da će provjera finansiranja ove stranke biti završena što prije jer bi u suprotnom, kako je rekao, mogla biti ugrožena regularnost izbornog procesa.

Srpska demokratska stranka očekuje utvrđivanje potpune istine o finansijskom izvještaju dostavljenom OHR-u kako bi se sve sumnje u neke neregularne transakcije i finansiranje pojedinih organizacija otklonile. Izjavio je ovo danas portparol SDS-a, Dušan Stojičić reagujući na konstataciju visokog predstavnika da je finansijski izvještaj ove stranke nepotpun i na momente obmanjujući, te da ne daje pravu sliku da li je ova stranka prekinula veze sa Radovanom Karadžićem i mrežom pomagača osumnjičenih za ratne zločine.

»Pa to je u domenu sumnji Visokog predstavnika i to su vrlo, vrlo jaki vrijednosni sudovi koje očito treba provjerti. Mi insistiramo da to bude provjereno a prije toga i mi ćemo, sa svoje strane, učiniti da se zaista ne polemiše na način da sada mi sa svoje strane govorimo da sve što tamo piše je potpuno tačno. Neka to i međunarodni i domaći revizori provjere.«

Dušan Stojičić je naglasio da se zabranom finansiranja SDS-a iz budžetskih sredstava ugrožava regularnost izbornog procesa.

»Ne treba zaboravii da smo mi već praktično ušli u izborni proces za predstojeće lokalne izbore i da se praktično ovim i ovakvim stanjem gdje još uvijek nemamo jasnu situaciju Srpska demokratska stranka drži u nekoj vrsti specijalnog poltičkog statusa i to nije uopšte zahvalno. To će imati vrlo snažne političke repekusije na cijeli izborni proces.«

Portparol SDS-a, Dušan Stojičić je stoga pozvao međunarodne revizore da što prije provjere poslovanje svih organzacionih cjelina ove stranke kako bi što prije bila ukinuta suspenzija finansiranja SDS-a iz budžeta.

XS
SM
MD
LG