Linkovi

SDS i terorističke organizacije - 2004-04-30


Predsjednik Republike Srpske, Dragan Čavić demantovao je da Srpska demokratska stranka finansira neke ekstremne organizacije u Čikagu o čemu danas pišu banjalučke Nezavisne novine.

Tvrdnje Nezavisnih Novina da Srpska demokratska stranka finansira neke ekstremne organizacije u Čikagu su gluposti koje liče na scenario iz filma o Džemsu Bondu. Izjavio je ovo danas u Banjaluci, predsjednik Republike Srpske, Dragan Čavić nazvavši apsurdnom mogućnost da bi SDS mogao finansirati organizaciju koja je, kako je rekao, i njemu samom prijetila. On je precizirao da mu je ta famozna ekstremistička organizacija, koju nije imenovao, poslala pismo u kome ga je osudila na smrt naglasivši da je o tome obavijestio američku ambasadu u Bosni i Hercegovini, MUP Republike Srpske i druge institucije.

Inače, Nezavisne novine su u današnjem izdanju na naslovnoj strani, uz sliku lidera SDS-a, Dragana Kalinića objavile da ova stranka finansira ekstremne paravojne formacije te da su zapadne obavještajne službe dostavile Briselu dokumente o poslovanju SDS-a. Novine tvrde da postoji sumnja o povezanosti te ekstremističke, srpske organizacije iz Čikaga sa prošlogodišnjim ubistvom premijera Srbije, Zorana Đinđića kao i to da dokumenti zapadnih obavještajnih službi dokazuju da je SDS pružao direktnu finansijsku podršku i Ravnogorskom četničkom pokretu.

XS
SM
MD
LG