Linkovi

Damask: Sirijske snage sigurnosit se sukobile s terorističkom bandom - 2004-04-27


Sirijska televizija izvještava da su se sirijske snage sigurnosti sukobile sa, kako se navodi, terorističkom bandom večeras u Damasku. U kratkom televizijskom saopćenju se kaže da snage sigurnosti imaju kontrolu nad situacijom.

Do sukoba je došlo neposredno nakon što su se eksplozije čule u diplomatskom dijelu sirijskog glavnog grada, gdje se nalaze ambasade Britanije i Irana. Nema neposrednih izvješća o žrtvama.

Druge arapske televizije su izvijestile o više ekplozija večeras u zapadnom dijelu Damaska, gdje se također nalaze i uredi Ujedinjenih naroda. Britansko ministarstvo vanjskih poslova je potvrdilo da je došlo do eksplozije i puščane vatre, ali da nema povreda među osobljem britanske ambasade i da ambasada nije pretrpila nikakvu štetu.

U Iraku--do teškog granatiranja je, kako se izvještava došlo u Falujji, gdje je produženo koalicijsko primirje isteklo danas. Snažne eksplozije, te oblaci dima su se mogli vidjeti iznad grada, čime je okončan dan relativnog mira. Jedan od reportera na licu mjesta je izvijestio da američki avion napada pozicije pobunjenika u tom većinski sunitskom gradu. Nešto ranije, američki general Mark Kimmit je izjavio da su 64 pripadnika milicije ubijena u žestokim sukobima s koalciionim snagama sinoć sjeverno od šiitskog svetog grada Najafa.

XS
SM
MD
LG