Linkovi

Koalicija u Iraku i dalje snažna - 2004-04-23


Španija, Honduras i Dominikanska Republika su saopćili da će povući svoje trupe iz Iraka. Mada je razočaravajuće što te zemlje namjeravaju povući svoje vojnike iz Iraka, koalicija ostaje jaka i predana uspješnom završetku misije.

Glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan kaže da zemlje moraju same odlučiti.

Ovo je vrijeme testiranja kada neprijatelji slobode traže puteve da poremete prenos suvereniteta i tranziciju ka demokraciji. Važno je da mi ostanemo na svom putu i pomognemo iračkom narodu, kao što je rad na prenosu suvereniteta i izgradnji slobodne i demokratske budućnosti za irački narod. I to je upravo ono što ćemo i učiniti.

Albanija je najavila da bi mogla povećati broj svojih vojnika u Iraku. Ukrajina, Australija, Italija, Portugal i Slovačka su medju zemljama koje namjeravaju održati svoju predanost narodu Iraka.

Neprijatelji slobode žele da rašire strah i haos i žele zastrašivati, kaže gospodin McClellan, ali koalicija je snažna...mi ćemo nastaviti rad na pomaganju iračkom narodu.

Ivan Gasparović, je novoizabrani predsjednik Slovačke i kaže: Zar bi bilo bolje povući se iz Iraka i ostaviti odriješene ruke teroristima, i otići poražen, ili prevladati i učiniti sve što je moguće da se zaustavi širenje terorizma.

XS
SM
MD
LG