Linkovi

Wisconsin: Tragedija jedne porodice - 2004-04-14


Michelle Witmer i njene dvije sestre, svi članovi nacionalne garde u Wisconsinu, su se na dvije sedmice vratile kući iz Iraka u decembru mjesecu. Dok su bile kod kuće, Michelle i njene sestre su razgovarale o svojoj želji da služe, usprkos opasnostima rata.

Uvijek nam je bilo važno dati nešto našoj zemlji koja je nama toliko dala, kaže Michelle.

Da, toliko mnogo, dodaje Rachel.

Njihova majka izražava svoju ljubav prema tri kćerke koje naziva svjetlom svog života.

Toliko sam ponosna na vas. Volim vas sve i toliko sam, toliko ponosna, kaže Lori Witmer.

Međutim prošle nedjelje, familija Witmer je primila tužnu vijest. 20-godišnja Michelle, koja je služila u 32-oj jedinici vojne policije, je umrla u petak kada je njeno vozilo naišlo na zasjedu u Bagdadu--to je vijest koju je familija podijelila s drugima i putem svoje web stranice. Starija sestra Rachel se također nalazi s 32-om jedinicom, dok je njena sestra bliznakinja s medicinskim bataljonom. One su se vratile kući zbog sahrane svoje sestre. Dva dana nakon njene smrti, članovi 32-e jedinice su saznali da će njihova dužnost biti produžena za 120 dana. Michellina familija je zatražila od vojske da ne zahtijeva da se dvije sestre vrate na dužnost.

Nakon što su petorica braće iz familije Sullivan poginuli tokom drugog svjetskog rata, vojska je dozvoljavala braći i sestrama vojnika ubijenog u akciji da zatraže premještaj na neborbenu ulogu.

Ministarstvo odbrane je jučer dozvolilo sestrama Witmer da imaju opciju da svojuslužbu završe kod kuće. Glasnogovornik familije je rekao da je ta objava jako dobra vijest za cijelu familiju, dodavši da su Rachel i Charity Witmer zadovoljne što imaju opciju da službu dovrše u Wisconsinu. On je na kraju rekao da će dvije sestre iskoristiti vrijeme i odlučiti da li da ostanu kod kuće ili da se vrate u Irak.

XS
SM
MD
LG