Linkovi

FBI upozorio o planu podmetanja bombi u autobuse i željeznice - 2004-04-02


FBI je danas upozorio američke policijske snage o navodnom planu podmetanja bombi u autobuse i željeznice u glavnim američkim gradovima kasnije u toku ove godine. U biltenu koji je objavljen kasno sinoć, zvaničnici biroa kažu da bi teroristi mogli pokušati sakriti eksploziv u rancima i torbama. FBI je također saopćio da teroristi mogu pokušati ući u Sjedinjene Države koristeći se vizama za odredjene kulturne, sportske i slične razmjene medju zemljama.

U međuvremenu, američki i njemački mediji izvještavaju da Al Qaida usmjerava svojesimpatizere da , između ostalih meta, napadaju Jevreje, Kršćane i Amerikance.

Komisija za istraživanje terorističkih napada od 11. septembra, saopćila je da želi saznati zašto je administracija Predsjednika Busha, kako to navodi odvjetnik bivšeg predsjednika Clintona, zadržala neke dokumente , oko 3 četvrtine od 11 hiljada strana Clintonove dokumentacije koja se odnosi na obavještajne podatke oko terorizma i Al-Qaide - i nije ih dala Komisiji.

Odvjetnik Bruce Lindsey kaže da Komisija u tom slučaju ne može dobiti punu sliku nastojanja administracije predsjednika Clintona protiv terorizma. Jedan član Komisije kaže da je Komisija u vezi s Bijelom Kućom ne bi li se odredilo koji su dokumenti zadržani i zašto.

XS
SM
MD
LG