Linkovi

Zvijezda komičara Johna Belushia na holivudskoj stazi slavnih - 2004-04-02


Komičaru Johnu Belushiu posthumno je odata počast time što se danas zvijezda sa njegovim imenom pojavila na holivudskoj Stazi slavnih.

Ceremoniji otkrivanja zvijezde prisustvovali su brojni Belushievi prijatelji, kolege i članovi porodice. Tu su bili dobitnica Oscara Mary Steenburgen i njen suprug glumac Ted Danson, brat pokojnog Belushia Jim Belushi i članovi ekipe programa Saturday Night Live Chevy Chase, Laraine Newman i Dan Aykroyd.

Squaserbeam, kako su zvali Belushia je prema riječima Aykroyda bio lider, veliki umjetnik i pametan poslovni čovjek. Belishi je bio njegov partner i najbolji prijatelj i vrijeme koje su proveli zajedno bilo je ispunjeno smijehom i zabavom i svim izazovima koje sa sobom nosi bliska veza rekao je Dan Aykroyd.

Steenburgen je rekla da su ona i Belushi zajedno otpočeli karijeru na velikom ekranu. Steenburgen je svoju prvu filmsku ulogu dobila u prvom filmu u kojem je glumio Belushi ”Goin South” kojeg je režirao Jack Nicholson.

Ton kojim su prisutni govorili o Johnu Belushiu bio je mješavina tuge i radosti, ispunjen ljubavlju i saznanjem da Belushia više nema.

XS
SM
MD
LG