Linkovi

SRETNI DOBITNIK US LUTRIJE - 2004-04-02


Dobitnik drugog po veličini uloga u istoriji lutrije je jedan penzionisani vozač kamiona koji je jučer, kada je došao da podigne osvojenih 239 miliona dolara lutrije Mega Millions izjavio da ga ovaj dobitak nije mnogo uznemirio niti uzbudio. U saopštenju koje je izdala Lutrija savezne države Virginia dobitnik J.R. Triplett je izjavio da je kupio pet listića lutrije u prodavnici udaljenoj nekoliko kilometara od njegove kuće i da je svojoj supruzi Peggy dan nakon izvlačenja brojeva pobjedničke kombinacije 20. februara rekao da ima izvučene brojeve.

Triplet je listiće lutrije kupio u prodavnici u Stephens Cityu udaljenom oko 130 kilometara od Washingtona. Brojevi pobjedničke kombinacije bili su 1-13-20-21-30 a dodatni Mega Ball broj bio je 24. Šanse za pogađanje dobitničke kombinacije bile su jedan naprema 135 miliona.

Na konferenciji za novinare kojoj je prisustvovao sa svojom suprugom Triplett je izjavio da nema velikih planova sa osvojenim dobitkom ali da će ga najvjerovatnije investirati u nekretnine.

Triplett koji se pred novinarima u Richmondu pojavio sa čačkalicom u uglu usana rekao je da će on i njegova supruga sa kojom je u braku već 35 godina novcem koji su dobili priuštiti sebi malo zabave. Njegova supruga je izjavila da će se dati u kupovinu sve dok ne padne sa nogu.

Zbog toga što je Triplett toliko dugo odlagao da prijavi dobitnički tiket pojavile su se špekulacije da je srećka možda izgubljena ili zaturena. Rok za prijavljivanje isticao je 18. avgusta. Triplett ima mogućnost da osvojenih 239 miliona dolara podigne u 26 godišnjih isplata u iznosu od 9,19 miliona dolara od čega nije odbijen porez odnosno 141,5 miliona dolara bez zaračunatog poreza ukoliko želi da mu se osvojena suma isplati odjednom.

Najveći dobitak na lutriji u svijetu osvojio je Jack Whittaker iz Zapadne Virginie za Božić 2002. god.- 314, 9 miliona dolara.

XS
SM
MD
LG