Linkovi

Predsjendik Bush: Šala na vlastiti račun - 2004-03-25


Predsjednik Bush se sinoć tokom večere koje je ovdje u Washingtonu organiziralo Udruženje radijskih i televizijskih novinara šalio na vlastitit račun, na račun svoje administracije, ali i na račun vjerovatnog protikandidata Demokratske stranke na predsjendičkim izborima Johna Kerry-ja. Predsjednik Bush se obratio novinarima, vladinim zvaničnicima i poznatim ličnostima na sinoćnjoj gala večer, gdje je u jednom trenutku komentirao i nekoliko fotografija, šaleći se na račun sebe i članova svoje administracije. Fotografiju na kojoj se vidi predsjednik Bush kako sjedi u fotelji dok predsjednički politički savjetnik Karl Rove sa još jednim službenikom ulazi u prostoriju, predsjednik Bush je komentirao na ovaj način.

BUSH: Znao sam da će ovo biti teška kampanja, dok se Karl Rove počeo oblačiti na ovaj način.

BUSH: Ovo je savjetnica za nacionalnu sigurnost Condoleeza Rice, naravno. Na ovoj fotografiji joj pokušavam objasniti vanjsku politiku Johna Kerry-ja.

Komentar predsjendika Busha na fotografiju na kojoj se on vidi kako viri pod sto u Ovalnom uredu, bio je sljedeći.

BUSH; Ma, to oružje za masovno uništenje mora biti negdje.

Međutim, američki predsjendik je svoje obraćanje okončao mnogo ozbiljnijim tonom.

BUSH: Najveća čast bivanja predsjednikom je biti lider za toliko mnogo muškaraca i žena u uniformi. Imamo mogućnoast uživati u slobodi večeras jer oni štite našu slobodu. I neka ih Bog čuva- kazao je sinoć predsjendik Bush.

XS
SM
MD
LG