Linkovi

Medjuigra (Intermission) - novi film Colina Farrella - 2004-03-22


U režiji debitanta Johna Crowley-a, i po scenariju baziranom na knjizi mladog irskog pisca Marka O,Rowe-a, ova komična drama, kako je naziva reditelj, dešava se u sadašnje vrijeme u realnom Dublinu i majstorski isprepliće živote običnih ljudi koji tragaju za ljubavlju - a nailaze na zlu sreću...

Colin Farrell glumi huligana obrijane glave, ali u besprijekornom odijelu, koji hoće da izvede još jedan, kako kaže poduhvat - prije nego se konačno smiri i postane normalan gradjanin.

O radu s Farrellom, njegove kolege, glumci iz iztog filma, kažu:

On je bio slobodan za snimanje samo nedjelju dana i mi smo morali zgurati sve scene s njim u to vrijeme. Ja sam imala nekoliko sjajnih scena s njim u kojima njegov karakter baš i nije bio dobar prema mojoj ulozi - ali bilo je zabavno raditi, kaže glumica Kelly Macdonald, a njen kolega Colm Meaney, dodaje:

On je uvijek prvi dolazio na snimanje i uvijek znao svoj tekst i veoma je ozbiljan u poslu. Uvijek ste ga mogli vidjeti kako sjedi u kolima, studira svoj lik i uvježbava odredjene pokrete - mnogo prije snimanja - On je izvrstan glumac, ali samo rijetko hoće da pije... Intermission, ili Medjuigra, biće prikazan u ograničenom broju američkih bioskopa od 19 marta.

XS
SM
MD
LG