Linkovi

Secret Window od petka u američkim kinima - 2004-03-11


Od sutra u američkim kinima počinje igrati novi film Johnija Deppa - Secret Window, u kojem ćemo ovog nedavno nagradjenog glumca vidjeti u novom žanru. Filmovi užasa su za njega novost, ali kako ćete čuti, on kaže da mu to ne smeta, i da ga je scenario za film oduševio već na početku čitanja.

Johnny Depp igra u krimiću Secret Window , koji je zasnovan na romanu Stephena Kinga. Roman je za film adaptirao pisac i reditelj David Koepp. Filmovi užasa su novi žanr za Johnneya Deppa, nagradjenog pirata u nedavnom filmu Karibski pirati. Iako je horor za njega novost, on kaže da nema nikakvih rezervi prema takvoj ulozi.

Čitao sam scenario i nakon četiri-pet strana bio sam emocionalno vezan. Zaista, rijetkost je da se neko tako emocionalno veže već na početku. I sa svakom novom stranicom bivao sam zaprepašćen kako me pisac vodi na ovo putovanje i dovodi tamo gdje sam očekivao, ali i tamo gdje uopće nisam očekivao. Tokom godine sam pročitao nekoliko scenarija, ali me se ovaj zaista dojmio. Bio sam potpuno u šoku, kaže Johnny Depp.

Johnny Depp u filmu igra Morta Raineya, popularnog autora, koji ima neke teške momente u životu. Nakon što zatekne ženu sa drugim čovjekom, razvodi se i odlazi izvan grada u udaljenu kuću uz jezero kako bi završio svoj posljednji roman. Jednog dana, tamo se pred njegovim vratima pojavi čovjek koji se predstavi kao John Shooter, igra ga John Turturo i optužuje Morta da kopira njegov roman.

I dok vjeruje da se stvari mogu srediti kada Shoteru pokaže orginalnu verziju svog romana, koja se pojavila godinu dana prije Shooterove, Morteu se čini da neće stići pribaviti orginal u vremenskom okviru kojeg Shooter zahtijeva. I, počinju se dešavati čudne stvari koje ga ometaju da dodje do orginala svog romana. Mort tada nastoji da ustanovi ko je u stvari John Shooter i da li je on uzročnik čudnih stvari koje mu se počinju dogadjati.

Film će se u američkim kinima početi prikazivati sutra.

XS
SM
MD
LG