Linkovi

HIDALGO - istinita priča o jahaču Pony Expressa - 2004-03-03


Sinoć je u Los Angelesu javnosti predočeno najnovije filmsko ostvarenje iz holivudske produkcije: film Hildago, zasnovan na istinitoj priči. Radnja filma smještena je u 1890 -tu godinu, a govori o avanturi jahača pony expressa Franku Hopkinsu. Hopkins je putovao od Amerike do Saudijske Arabije kako bi učestvovao u opasnoj konjskoj utrci i dokazao da je njegov mustang najbolji trkači konj na svijetu. Glumac Viggo Mortensen, koji je glumio u trilogiji Gospodari prstenova, tumači lik Hopkinsa i kaže da je jahao konje još kao dječak, ali da je ipak trebao proći kroz obuku kako bi savladao neke od vratolomija. Međutim, on nije bio jedini glumac u koga su bile uprte oči javnosti na premijeri.

MORTENSEN: Omar Sharif, bilo je fantastično s njim surađivati.Toliko je dobrih stvari vezano za ovaj film. Mislim o ovome na razne načine. Na primjer u trilogiji Gospodara prstenova imate ansambl ljudi koji su većinom nepozanti javnosti osim Liv Tyler, Elijah Wood i Cate Blanchet. Zbog uspjeha ovog filma , glumci sada dobivaju šanse za bolje uloge. Ja sam dobio ulogu u Hidalgu jer sam glumio u Gospodaru prstenova-kaže Viggo Mortensen.

Omar Sharif tumači Sheika Ryiada, čovjeka koji organizira konjske utrke u kojima Hopkins želi pobijediti. Same lokacije na kojima se snimao Hidalgo izazvali su emotivne reakcije kod Omara Sharifa koji kaže da su to iste loakcije na kojima se snimao film Lawrens od Arabije. Zuleika Robinson, koja tumači ulogu Jazire , kćerke Sheika Ryiada, kaže da joj je bilo zadovoljstvo glumiti sa vodećim holivudskim glumcima. Hidalgo, koji se dotiče teme američkog Divljeg zapada, se u američkim kinima počinje prikazivati petog marta. Prije ovog filma javnosti su predstavljeni filmovi sa sličnom tematikom: The missing i film Kevina Kostnera Open range.

XS
SM
MD
LG