Linkovi

Američki vojni osmatrački helikopter se srušio u zapadnom Iraku - 2004-02-25


Jedan američki vojni osmatrački helikopter srušio se u zapadnom dijelu Iraka, usmrtivši dvije osobe. Američka vojna komanda u Bagdadu saopštila je da je pad helikoptera, moguće, uzrokovao mehanički kvar. Dva helikoptera su letjeli zajedno u blizini rijeke Eufrat iznad grada Haditah kada je došlo do pada. Zvaničnici kažu da nije izvješetno o neprijateljskoj vatri.

U medjuvremenu, u sjevernom Iraku oružani napadači su ubili zamjenika šefa policije u Mosulu. Zvaničnici kažu da su neidentificirani napadači iz automobila u prolazu otvorili vatru na brigadira Hikmeta Mohammeda dok se jutros vozio na posao.

U medjuvremenu je njemački kancelar, Gerhard Schroeder rekao da je njegova zemlja spremna raditi sa Sjedinjenim Državama na stabilizaciji Iraka. Kancelar Schroeder je danas izjavio da njegova zemlja ima nevojne puteve kojima može pružiti pomoć u stabilizaciji Iraka, kao što je trening iračke policije. Komentar njemačkog kancelara je usljedio pred susret sa predsjednikom Bushom u petak u Bijeloj kući u Washingtonu.

XS
SM
MD
LG