Linkovi

Dodijeljene filmske nagrade SAG - Charlize Theron i Johnny Depp favoriti - 2004-02-23


Nagrada SAG često veoma jasno ukazuje na potencijalne dobitnike Oscara pa stoga industrija zabave veoma pažljivo prati ko su dobitnici ovih nagrada.

Ove godine, na veliko iznenađenje, nagrada SAG dodijeljena je Johnny-u Deppu za ulogu razmetljivog gusara u komediji Karipski Gusari: Prokletstvo Crnog Bisera. Ne da Depp nije zaslužio nagradu, pogotovo što je, mnogi se slažu, to bila jedna od njegovih vrhunskih uloga.

Medjutim, apsolutni favorit za glavnu nagradu bio je ipak Sean Penn, za ulogu u filmu Mistična Rijeka, pogotovo nakon osvojenog Zlatnog Globusa.

Sad obojica imaju po jednu značajnu nagradu, a Oskar će pokazati ko je za nijansu bio bolji.

Johnny Depp sinoć nije bio prisutan proglašenju, ali zato su tu bili mnogi drugi, gotovo svi koji u Hollywoodu nešto znače.

No podjimo redom. Nagradu za najbolju glumačku ekipu dobili su glumci filma Gospodar Prstenova - Povratak Kralja.

Charlize Theron proglašena je za najbolju glumicu za ulogu serijskog ubice u drami Čudovište, i uz osvojeni Zlatni Globus, izgleda da joj se smiješi i Oscar.

Renee Zellweger, zvijezda posljednjih nekoliko godina zaredom, ovaj put je dobila nagradu za najbolju žensku epizodnu ulogu - u epu iz vremena Američkog Gradjanskog Rata - Ledena Planina.

Još jednu nagradu, uz Zlatni Globus, dobio je i Tim Robbins, za epizodnu ulogu u filmu Mistična Rijeka.

XS
SM
MD
LG