Linkovi

Održan susret Terzić – Paravac po pitanju novog ministra BiH obrane - 2004-02-18


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić razgovarao je danas sa članom Predsjedništva BiH Borislavom Paravcem o razlozima zbog kojih smatra neprihvatljivim imenovanje Branka Stevića za prvog ministra odbrane BiH.

Terzić je nakon sastanka izrazio očekivanje da će Borislav Paravac i Srpska demokratska stranka shvatiti razloge za neprihvatanje Stevića i da će ponuditi novog kandidata u naredna dva do tri dana.

Za profesionalizam Branka Stevića Terzić kaže da nije sporan, ali da njegov angažman na mjestu načelnika policije u Bijeljini "u periodu od 1992. do 1994. godine ostavlja prostor za rezervu".

Terzić je ubijeđen da u redovima srpskog naroda postoji dovoljan broj mladih, operativnih i pametnih ljudi, koji će vrlo brzo učiniti sve što je potrebno da BiH postane član Partnerstva za mir i da odlučnije krene ka evropskim integracijama.

Član BiH Predsjedništva Borislav Paravac je,nakon danas održane sjednice Predsjedništva BiH,izjavio da se sreo sa Predsjedavajućim Terzićem,no nije želio govoriti o detaljima susreta.Istakao je da od Terzića očekuje pismeno obrazloženje za odbijanje Stevićeve kandidature, ističući da se tek onda može govoriti o eventualno drugim kandidatima za mjesto ministra obrane.

Predsjednik Srpske demokratske stranke u ostavci Dragan Kalinić je ovim povodom, danas u Sarajevu izjavio , da se mora dati valjana, snažna argumentacija zašto postojeći kandidat ne može da zadovolji potrebne uslove. Upitan da kometira odluku OHR koji nije prihvatio ponuđenog kandidata, Kalinić je kazao da OHR ima na to pravo,istakavši da se nada da će se razgovorima doći do kandidata koji će odgovarati svim potrebnim kriterijima.

G Kalinić nije želio govoriti o novim imenima kandidata za ministra obrane.

XS
SM
MD
LG