Linkovi

Senator John Kerry pobjedio u Virginiji i Tenesiju - 2004-02-11


Senator John Kerry je pobijedio u preliminarnim izborima održanim jučer u još dvije savezne države, Virginiji i Tenesiju. U Virginiji on je dobio više od 50% glasova, a u Tenesiju više od 40%. U oba glasanja, senator John Edwards je završio na drugom, a Wesley Clark na trećem mjestu.

S uvjerljivim pobjedama na jugu, John Kerry se sada nezaustavljivo kreće ka predsejdničkoj nominaciji demokratske stranke. Amerikanci glasaju za promjenu na istoku, zapadu, sjeveru, i sada na jugu i ja sam za to zahvalan, rekao je senator Kerry.

Više od tri godine ova adminsitracija nije rekla istinu o ekonomiji naše zemlje. Danas, u rijetkom trenutku iskazivanja istine, oni su nam zapravo rekli šta rade. Oni su rekli da je izmještanje radnih mejsta, američkih poslova, u druge zemlje dobro za Ameriku i mislim da ste vi odgovorili na takav izazov, rekao je senator Kerry, koji je sada pobijedio u 12 od 14 održanih glasanja.

Senator Edwards, kako su izjavili njegovi suradnici, ostaje u utrci, dok umirovljeni general Wesley Clark, nakon što se našao na trećem mjestu u Virginiji i Tenesiju, odustaje od utrke za demokratsku predjsedničku nominaciju.

XS
SM
MD
LG