Linkovi

Ostavke čelnika SDS-a - 2004-02-11


Predsjednik Srpske demokratske stranke Dragan Kalinić, njegov zamjenik Dragan Čavić i članovi Predsjedništva ove partije koji su po funkciji potpredsjednici SDS-a, među kojima je i Mirko Šarović podnijeli su ostavke na svoje funkcije na sjednici Predsjedništva SDS-a održanoj kasno sinoć u Srpskom Sarajevu.

U danas objavljenom saopštenju se navodi da SDS ne prihvata odluku visokog predstavnika o smjeni Mirka Šarovića i smatra je nastavkom pritiska na ovu partiju s ciljem slamanja otpora procesu unitarizacije BiH, reviziji Dejtonskog sporazuma i poništavanja uticaja koji ima SDS.

Do izbora novog rukovodstva Predsjedništvo u ostavci će pripremiti sjednicu Glavnog odbora i vanrednu sjednicu Skupštine stranke do kada će vršiti takozvani tehnički mandat. SDS će, takođe i dalje djelovati u sastavu postojeće skupšinske većine u Narodnoj Skupštini i Parlamentu B i H a nakon konstituisanja novih organa stranke će preispitati svoje učešće u izvršnoj vlasti i na političkoj sceni, navodi se, između ostalog u današnjem saopštenju Informativne službe SDS-a.

XS
SM
MD
LG