Linkovi

Sinoć dodijeljene nagrade Grammy - 2004-02-09


Kontroverza oko Janet Jackson i otkrivanja njenih grudi na Superbowlu prijetila je da zasjeni čitavu ceremoniju dodjele muzičkih nagrada Grammy, pogotovo što je ona u zadnji čas isključena sa liste gostiju koji su proglašavali nagrade. Za svaki slučaj, CBS je odlučio da prenos ne bude direktan nego odložen za pet minuta.

Kako se jedna od najvećih holivudskih priredbi primicala početku, Janet Jackson je zaboravljena, a pažnja je usmjerena na pobjednike. Uzbudjenja je bilo toliko da se sve ne može ni nabrojati.

Najveće uzbudjenje vladalo je medju članovima fanky grupe Outcast, kad su čuli da su dobili glavnu nagradu - za album godine.

Jedan od najemotivnijih trenutaka bila je dodjela nagrade za najbolji R&B album Lutheru Vandrosu, koji se, uz svoje saradnike koji su izašli na scenu, publici zahvalio video porukom od kuće gdje se oporavlja od nedavnog moždanog udara.

Dosta dugo na muzičkoj sceni, Christina Aguillera je tek sada počela da dobija priznanja za svoj glas - koji nju suštinski odvaja od drugih seksi pjevačica, poput Janet ili Britney.

U čast 40.godišnjice prvog gostovanja Beatlesa u Americi, počast su im odali Sting, Dave Mathews i još neki vrsni muzičari.

Ipak, apsolutna pobjednica sinoćnje večeri bila je Beyonce Knowles - koja je za svoj prvi solo album, Opasno u Ljubavi, dobila 4 Grammy-a.

XS
SM
MD
LG