Linkovi

Predsjednik DNC napao George W. Busha - 2004-02-02


I dok Demokrati tek treba da odluče ko će se od sedam delegata suočiti sa George W. Bushom na novembarskim izborima u utrci za predsjednika Sjedinjenih Država, predsjednik Demokratske partije je krenuo u otvoreniji napad na predsjednika Busha.

Kao znak da predsjednička utrka može biti neugodna, predsjednik Demokratskog nacionalnog komiteta, Terry McAuliffe je rekao komentatoru tv mreže ABC, Georgeu Stephanopolusu, da će vojna karijera predsjednika Busha, ne samo kao vrhovnog zapovjednika, nego i kao pripadnika zračnih snaga Nacionalne Garde tokom rata u Vijetnamu, biti tema kampanje, posebno ukoliko Demokratska partija odabere senatora Kerrija.

Terry McAullife - predsjednik DNC: Unaprijed se radujem takvoj debati, kada John Kerry, ratni heroj čija su prsa okićena ordenjem, bude stajao pored George Busha, pripadnika Nacionalne Garde Alabame.

Reporteri koji istražuju vojnu karijeru predsjednika Busha su otkrili da je on propustio nekoliko sedmica treninga, koje je kasnije nadoknadio i na kraju je časno odpušten iz Nacionalne Garde.

Mnogi politički analitičari su iznenadjeni zašto su Demokrati lansirali takav lični napad na predsjednika tako rano u kampanji. Oni kažu da je to riskantna strategija koja može otudjiti više glasača nego ih pridobiti.

XS
SM
MD
LG