Linkovi

Pepsi dobila prava za prikavizanje svojih reklama tokom Superbowl - 2004-01-29


U vrijeme dok se zaljubljenici fudbala smještaju u udobnim foteljama i kaučima sa zdjelama kokica u naručju i frižiderima punim piva , većin njih očekuje i fascinantne televizijske reklame u kojima će uživati tokom poluvremena. Preko 100 miliona Amerikanaca će naprosto biti zalijepljeni za svoje televizore očekujući pored dobre utakmice i dobre reklame.Tokom utakmice će biti prikazano šezdeset reklama od 30 sekundi, a za svaku od njih firme plaćaju 2 miliona dolara. Ove godine zvaničnici kompanije Pepsi su ponudili rješenje koje se tiče problema nezakonitog skidanja muzike sa Interneta. U reklami se pojavljuje 16 tinejdžera protiv kojih se vode sudski postupci jer su nelegalno snimali muziku sa Interneta. Kompanije Pepsi i Apple su se ujedinili kako bi mušterijama pokazli novi način besplatnog ali zakonitog snimanja muzike. Annie Leith je osoba protiv koje se vodi postupak i ona kaže:

Annie Leith: Cijela se stvar svodi na tri stvari. Sve što trebate uraditi je otići u radnju, kupiti Pepsi na kojoj postoji šifra i onda besplatno snimiti muziku sa Interneta.

Brayan i Alexandra Tabor također na nezakonit način snimaju muziku sa Interneta.

Nije se svakome pružila ta prilika koju pruža reklama Pepsija. Mi smo to uradili na nezakonit način i sada moramo platiti advokate i izaći pred sud. Snimite muziku sa Interneta na zakonit način- njihova je poruka.

Skoro polovica onih koji prate Superbowl gledaju i reklame, podaci su kompanije za istraživanje javnog mnijenja Insight Express.

XS
SM
MD
LG