Linkovi

Brčko: Plakati sa likom Radovana Karadžića - 2004-01-29


Policija Brčko distrikta otkrila je danas jednu osobu koja je rano jutros u ovom gradu lijepila plakate sa likom Radovana Karadžića.

Plakati formata A-4 sa likom Radovana Karadžića i porukom Brčko je uz tebe Rašo, osvanuli su rano jutros na ulicama Brčkog. Plakati s lijepljeni po stubovima, ogradama i oglasnim pločama u naseljima Srpska Varoš, Brčko Novo i Bijeljinska cesta potvrdio je šef policije Distrikta, Milenko Milićević. On je, takođe, saopšto da je policija pronašla 14 plakata i da ih je odmah uklonila.

Inače, jutros oko 4 sata i 50 minuta policijska patrola je u Ulici Svetog Save u Brčkom uočila dva nepoznata lica koja su lijepila ove plakate i koja su se, pošto su otkrivena, vozilom udaljila u nepoznatom pravcu. Milićević je istakao da je vlasnik vozila provjeren te da je jedno od ovih lica prepoznato. Riječ je o osobi koja je i od ranije bila sklona vršenju prekršaja ovakve vrste i istupanju sa nacionalističkih pozicija, naglasio je šef policije Brčko Distrikta ne precizirajući da li je to lice i uhapšeno. Međutim, Milićević je potvrdio da je u istragu o ovom slučaju uključeno i javno tužilaštvo Distrikta koje se, za sada, izjasnilo da u postavljanju plakata sa likom Radovana Karadžića nema elemenata za krivičnu odgovornost ali da postoje elementi prekršaja. Dodajmo da kolor plakati sa likom Radovana Karadžića koji su prekjuče izlijepljeni u nekoliko naselja u Banjaluci još uvijek nisu skinuti na pojedinim lokacijama. Predstavnici policije se, tim povodom, danas nisu oglasili niti je poznato da li je neko u vezi sa ovim slučajem priveden.

XS
SM
MD
LG