Linkovi

Ured Visokog predstavnika pokrenuo kampanju pod nazivom Mostar-jedan grad! - 2004-01-21


Danas je Ured Visokog predstavnika pokrenuo kampanju pod nazivom Mostar-jedan grad! Kampanja će, kaže za Glas Amerike glasnogovornik OHR-a, Mario Brkić početi sa postavljanjem postera po gradu.

Posteri sadrže poruke koje je, inače, do sada davao Visoki predstavnik o ustroju Mostara. Kasnije sljede drugi oblici javne kampanje, kako bi se gradjani upoznali sa djalogom kojeg stranke vode o budućnosti Mostara, rekao je gospodin Brkić.

U isto vrijeme su iz Svjetske banke danas ponovo naglasili svoju zabrinutost da sporo ujdinjavanje Mostara može imati negativne efekte na programe obnove i razvoja grada. Posebno se naglašava da bi to moglo ugorizit program obnove gradske infrastrukture vrijedan 12 miliona dolara, kojeg Svjetska banka uvjetuje ujedinjenjem gradske administracije.

Neuspjeh u rješavanju sadašnjeg problema ustroja Mostara može se odraziti i na druge donatore i investitore, kao i na medjunarodnu konferenciju za investiranje planiranu krajem februara u Mostaru.

U nastavku ponovo se vraćamo sinoćnjem govoru predsjendika Busha O stanju države, o čemu su danas u Glasu Amerike razgovarali neovisni analitičari.

XS
SM
MD
LG