Linkovi

NAGRADA GLEDALACA - 2004-01-12


Fantastika i porodične serije su odnijeli pobjedu na, u nedjelju održanom tridesetom natjecanju za People s Choice Awards. Pirati, hobiti male intervencije božanstva osvojili su sinoć u Los Angelesu glavne nagrade.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl je proglašen najgledanijim filmom dok je film Bruce Almighty proglašen najboljom komedijom u protekloj godini.

Nagrade nisu novost za televizijskog glumca Ray Romana koji je na skup u auditorijumu Pasadena Civic u Los Angelesu došao u pratnji svoja dva sina blizanca. Romano je proglašen najpopularnijim televizijskim glumcem što je njegova treća nagrada.

Kraljica programa sa gostima u studiju Oprah Winfrey je u kategoriji najpopularnijeg voditelja te vrste programa odnijela pobjedu nad svojim kolegama Davidom Lettermanom i Jay Lenoom. Popularna televizijska serija Friends je po šesti put osvojila nagradu za najpopularniju televizijsku humorističku seriju.

U konkurenciji za najbolje dramsko filmsko ostvarenje natjecali su se filmovi Lord of the Rings: Two Towers, Master and Commander, The Far Side of the World i Mystic River. Nagradu u ovoj kategoriji osvojio je Lord of the Rings.

Za najboljeg filmskog glumca proglašen je Mel Gibson dok je za najbolju dramsku televizijsku seriju proglašena serija Crime Scene Investigation. Ispitivanjem javnog mnenja kojeg sprovodi organizacija Gallup utvrđuju se ko će biti nominiran za nagradu i ko su dobitnici nagrade People s Choice Awards za koju se kaže da statistički predstavlja mišljenje 233 miliona Amerikanaca.

Ovogodišnja dodjela nagrada će biti zapamćena i po tome ko se nije pojavio u Los Angelesu. Zvijezde Faith Hill, Beyonce Knowles, Tom Hanks i Jannifer Aniston se nisu lično pojavili da prime nagradu nego su se zahvalili snimljenom video porukom. Julia Roberts koja je proglašena najomiljenijom filmskom glumicom ne samo da se nije pojavila na manifestaciji nego nije poslala ni snimljenu poruku. Inače domaćini sinoć održane manifestacije u Los Angelesu koju je direktno prenosila televizijska mreža CBS bili su Charlie Sheen i Jon Cryeand a nagrade su dodijeljene za 18 kategorija za film, televiziju i dramu.

XS
SM
MD
LG