Linkovi

Dan Republike Srpske i nagrada Čaviću - 2004-01-09


Nizom svečanosti danas je obilježen 9.januar, krsna slava i Dan Republike Srpske a predsjednik ovog entiteta Dragan Čavić primio je danas priznanje zlatnu zvijezdu koje mu je, za doprinos u strateškom napretku dodijelilo Udruženje za međunarodne strateške studije iz Vašingtona.

Povodom 9.januara krsne slave i Dana Republike Srpske danas je u Sabornoj crkvi svete trojice u Banjaluci održana sveta arhijerejska liturgija kojoj su priustvovali najviši zvaničnici ovog entiteta. Tim povodom položeni su i vijenci za stradale u proteklom i drugom svjetskom ratu a u popodnevnim časovima predsjednik Republike Srpske, Dragan Čavić je priredio prijeme za članove akademije nauka i umjetnosti a potom i za brojne zvaničnike i privrednike.

Inače, danas je Draganu Čaviću zvanično uručena zlatna zvijezda za izuzetan doprinos u strateškom napretku, koju dodjeljuje američko Udruženje za međunarodne strateške studije iz Vašingtona. Tim povodom predsjednik ovog udruženja Gregori Kopli je naglasio da je ovo priznanje, koje se ne dodjeljuje svake godine, Dragan Čavić prije svega dobio za doprinos u borbi protiv terorizma, implementaciji dejtonskog sporazuma, pomirenju među narodima i približvanju standardima koji važe u NATO savezu i Evropskoj Uniji. »Republika Srpska predstavlja vitalni bedem obavještajnog i bezbjednosnog rata protiv terorizma a predsjednik Čavić i njegov tim izabranih i imenovanih zvaničnika mora biti ohrabren i podržan u ovom procesu, naglasio je Kopli.

I predsjednik Republike Srpske,Dragan Čavić je u prvi plan stavio borbu protiv terorizma.

»Ubijeđen sam da danas sve demokratske snage u Bosni Hercegovini, bez obzira na nacionalnost, bez obzira na političku pripadnost, prepoznaju kolika je opasnost novog mogućeg imidža Bosne i Hercegovine u svijetu kao zemlje koja postaje polazna stanica za najradikalnije i terorističke pokrete u Bosni i Hercegovini.« Recimo i to da je Draganu Čaviću danas uručen i certifikat o imenovanju za počasnog, doživotnog člana Udruženja za međunarodne strateške studije iz Vašingtona.

XS
SM
MD
LG