Linkovi

Novo u filmu i teatru - 2004-01-08


Charlize Theron glumi glavnu ulogu u šokantnoj priči zasnovanoj na istinitom dogadjaju : o ženi -serijskom ubojici Aileen Wuornos, prostitutki koja je prošle godine smaknuta na Floridi nakon što je osuđena za ubistvo šest muškaraca.

Theronova je već nominirana za Zlatni globus i također je smatraju jakim konkurentom za Oskara. Ona ne samo da igra glavnu ulogu, već je i koproducent filma Monster - Čudovište u kojem se prihvatila priče koja je dosta teška, ali ne i u potpunosti nepoznata glumici rođenoj u južnoj Africi.

Aileen Wuornos je priznala šest ubistava, uključujući i ubistvo jednog policajca, ali je govorila da je to učinila u samo-odbrani, odupirući se nasilnim napadima dok je radila kao prostitutka. Interesantno je spomenuti da je majka Charlize Theron ubila svog muža 1991 i da je u istrazi utvrđeno da je to uradila u samo-odbrani jer je vjerovala da ju je njen pijani muž Charles pokušao ubiti. Film Monster se u Evropi počinje prikazivati u februaru.

Na teatarske daske londonskog West Enda dolazi predstava When Harry met Sally, Kada je Harry upoznao Sally, u kojoj glavne uloge ovaj put tumače Luke Perry i Alyson Hanningan,a kojima su se svojevremeno proslavili Meg Ryan i Billy Crystal u filmu Roba Reinera iz 1989 godine. Oni igraju dugogodišnje prijatelje koji tokom godina ponekad nabasaju jedno na drugo, dok se odvojeno zaljubljuju iz straha da bi, ako se budu zabavljali - seks uništio njihovo dobro prijateljstvo.

To je uvijek bila jedna od stvari na mojoj listi--da napravim film, da budem na Broadwayu i da budem na West Endu--nakon ovog bi se možda mogao i povući, kaže Luke Perry kojeg veći dio publike pamti iz serije Beverly Hills 90210.

U početku sam bila veoma nervozna, jer kako možete napraviti nešto isto toliko dobro kao i ono što je bilo prije. Luke i ja smo sjeli da pročitamo nekoliko scena i jednostavno nam se učinilo tako dobro. Privlačnost između nas je različita jer smo mi drugačiji glumci, ali je scenarij u osnovi isti, likovi su divni i to je šansa za nas da igramo dva velika lika koje ljudi već vole, kaže Alyson Hanningan.

Predstava, koja će se prikazivati 16 nedjelja, se otvara 20 februara u londonskom teatru Royal Haymarket. Stiže i film o svima dobro poznatom liku iz crtanog filma, mačku Garfieldu. Režiser filma o mačku koji najviše voli da spava i jede je Peter Hewitt, a glas posuđuje Bill Murray. U filmu se Garfield s psom Odiem natječe za pažnju i ljubav svog vlasnika kojeg igra Breckin Meyer. Jennifer Love Hewitt igra Liz, Garfildovog veterinara. Film Garfield dolazi na velike ekrane 18 juna ove godine.

XS
SM
MD
LG