Linkovi

Bill Bradley, bivši predsjendički kandidat, iskazao podršku Howardu Deanu - 2004-01-06


Bill Bradley koji je učestvovao u utrci za predsjedničku nominaciju Demokrata 2000-te godine danas je iskazao svoju podršku Howardu Deanu. Ovaj bivši senator iz New Jerseya je to učinio danas tokom kampanje u New Hampshiru, gdje je stigao i gospodin Dean kako bi bio prisutan prilikom ovog iznenadnog saopćenja. Gospodin Bradley je rekao da cijeni sposobnost Howarda Deana da podstakne toliko uzbudjenja medju glasačima i da je njegova kampanja najbolja stvar koja se desila američkoj demokraciji zadnjih decenija. Bill Bradley je izgubio u utrci za demokratsku predsjedničku nominaciju 2000-te godine od Al Gorea. Sada su i Gore i Bardley iskazali podršku gospodinu Deanu.

Howard Dean je inače svakodnevno izložen izazovima od strane svojih oponenata u vezi s njegovim stajalištima oko terorizma, zdravstvene zaštite i - kako kažu - nedostatka iskustva u vanjskoj politici.

Senator iz Massachussetsa, John Kerry je jučer izrekao najoštrije kritike, rekavši da Demokrati ne mogu sebi dozvoliti da za predsjedničke izbore nominiraju čovjeka koji nema iskustva u oblasti nacionalne sigurnosti i vojnim poslovima.

Demokrati su, takodjer, proveli dan kritikujući predsjednika Busha.

Howard Dean je napao inicijativu predsjednika Busha, poznatu pod nazivom - Ni jedno dijete neće biti zapostavljeno, kojoj su, kako Demokrati tvrde, od strane administracije uskraćeni fondovi.

Predsjednik Bush će, sa druge strane, najveći dio ove sedmice provesti braneći taj plan. Predsjednik je jučer posjetio Osnovnu školu Pierre Laclede u St Louisu gdje je za okruglim stolom razgovarao sa učenicima četvrtog razreda.

XS
SM
MD
LG