Linkovi

Iranski zvaničnici pozdravili američku odluku o suspendiranju određenih sankcija - 2004-01-01


U medjuvremenu su iranski zvaničnici pozdravili s radošću američku odluku o suspendiranju određenih sankcija protiv Irana kako bi se ubrzalo slanje humanitarne pomoći za žrtve prošlonedjeljnog devastirajućeg zemljotresa.

Ministar vanjskih poslova Kamal Kharazi je danas rekao da će takav potez omogućiti Irancima koji žive u Sjedinjenim državama da brzo pošalju donacije u gotovini svojim zemljacima u području koje je pogodio zemljotres. On je takodjer iskoristio priliku da doda bi trajno ukidanje sankcija stvorilo novu atmosferu u američko-iranskim odnosima.

Jučer je Washignton objavio 90-dnevnu suspenziju na novačana ograničenja i ostale sankcije nametnute Iranu. Ovaj potez omogućava američkim građanima da daju direktne donacije humanitarnim grupama koje rade u Iranu i pomažu žrtvama zemljotresa.

Inače, kako javljaju mediji, po prvi puta u više od dvadeset godina uspostavljena je atmosfera prijateljstva izmedju Irana i Sjedinjenih Država, dok narod Irana radosno pozdravlja Amerikance koji stižu u Bam donoseći pomoć.

XS
SM
MD
LG