Linkovi

Ono što se Hollywood ne usudi raditi - 2003-12-30


Vjerovatno najveća holivudska zvijezda ove godine, dobitnica Oskara, Nicole Kidman, rado učestvuje i u projektima nezavisnih producenata i ograničenog budžeta, te je glumila i u sjajnom ostvarenju Larsa Von Triersa ”Dogville“.

Mimo toga što mi se dopala priča filma, kaže slavni Omar Sharif o svom najnovijem ostvarenju, shvatio sam da je vrijeme da se načini javni iskaz o ljudima različitih religija koji žive zajedno i vole se. Ljudi ne treba da mrze jedni druge ili odbijaju da žive jedni sa drugima, samo zato što su Muslimani ili Jevreji. Zbog situacije kakva jeste u svijetu, mislio sam, jednostavno, da je važno da to i kažem.

Imali smo samo jedan cilj - da pokažemo patnje afganistanskog naroda tokom Talebana i strašan efekat kojeg su ekstremizam i fundamentalizam ostavili na naše društvo, kaže Siddiq Barmak, reditelj filma: Osama.

Brazilski film Božiji Grad potpuno je oduševio publiku širom svijeta svojim duboko istinitim, ali vizuelno stilizovanim slikama života u siromašnim predgradjima Rio de Janeira i gorko-slatkim pričama o odrastanju medju uličnim bandama.

XS
SM
MD
LG