Linkovi

Plodna Holivudska zima - 2003-12-30


Dobitnica Oskara Julia Roberts ima glavnu ulogu u novom filmu pod nazivom Smiješak Mona Lize. Film je lociran u pedesete godine, a Robertsova glumi profesoricu istorije na prestižnom koledžu za djevojke. Ona svoje studentice ohrabruje da potraže svoju svjetliju budućnost - u vrijeme kad se uspjeh djevojke u životu još mjerio samo time koliko dobro se ona udala.

U filmu Velika Zvjerka, reditelj i glumac Tim Burton razvija priču o jednom umirućem ocu i njegovom sinu, koji nastoji da sazna više o životu svog oca, slažući kockice njegovog proteklog života. On kroz to nauči kako da činjenice razdvoji od fikcije i konačno razumije očeva najveća dostignuća i najveće padove.

Oskarovac Jack Nicholson i Diane Keaton glavni su glumci u romantičnoj komediji Nešto Treba i Dati. Nicholson glumi playboy-a Harry Sanborna, koji je ”slab“ na mlade žene. Kad počne da mu se sve više dopada majka njegove djevojke, igra je Diane Keaton, njegov način života lagano i pomalo smiješno počinje da se raspada.

Naravano, u dvije hiljade i trećoj, kada odemo dalje od ove zime, veliki su značaj u svijetu američkog filma dali i Karipski Pirati, Gothica, Finding Nemo, Lord of the Rings 2 - da spomenemo samo neke.

XS
SM
MD
LG