Linkovi

Lance Armstrong i Annika Sorenstom sportisti godine - 2003-12-29


Američki biciklista, Lance Armstrong je drugi put zaredom proglašen sportistom godine u godišnjoj anketi Associated Pressa, a Annika Sorenstom, igračica golfa iz Švedske, najboljom sportašicom 2003. godine.

Sorenstam je prva žena u 58 godina koja je igrala na PGA turniru, nadmetanju Profesionalne Asocijacije za golf. Ona je osvojila 249 poena, od ukupno 55 članova AP novina i elektronskih medija u SAD, a 47 njih su je birali na prvo mjesto. 33-ro godišnja Sorenstam je pobjedila na dva glavna LPGA prvenstva i na Otvorenom prvenstvu Britanije, što joj je donijelo Grand Slam.

Košarkašica ekipe Univerziteta Connecticut, Dina Taurasi, koja je predvodila svoj tim do osvajanja prvenstva SAD je osvojila drugo mjesto.

Belgijska tenisačica Justin Henine-Hardenne, pobjednica Otvorenih prvenstava Francuske i SAD je treća.

Lance Armstrong, koji je osvojio peti za redom Tour de France, izjednačivši rekord najprestižnije biciklističke utrke u svijetu, dobio je 26 od 54 moguća prva mjesta u glasanju koje mu je donjelo 174 poena i titulu sportiste godine Associated Pressa.

Igrač baseballa, Barry Bonds iz Giantsa iz San Francisca završio je na drugom mjestu, a Tim Duncan, zvijezda NBA iz San Antonio Spursa, aktuelnih šampiona NBA ligem je na trećem mjestu.

XS
SM
MD
LG