Linkovi

MUP Federacije BiH podržava sve aktivnosti američke vlade u borbi protiv terorizma - 2003-12-24


Mevludin Halilović, ministar unutarnjih poslova Federacije BiH kaže za Glas Amerike da policija tog entiteta podržava sve aktivnosti američke vlade u borbi protiv terorizma.

”Sve aktivnosti koje poduzima vlada SAD, a koje su usmjerene na borbu protiv terorizma kroz identificiranje terorističkih organizacija, i hvatanje njihovih članova, te sprječavanje financijske podrške ovim organizcijama Federalni MUP u potpunosti podržava. A, u svim situacijama gdje je to indicirano u okviru postojećih zakona aktivno participira dajući tako svoj aktivan doprinos borbi protiv ovog zla.

Federalno ministarstvo ne komentira postupke koje primjenjuju vlade stranih država u okviru svojih ingerencija i koje ne utiču na nezavisan i zakonit rad ovog ministarstva.

Odluku Vlade SAD da zamrzne imovinu humanitarne organizacije Vezir iz Travnika, te stavljanje njenog direktora, Safeta Durguta na listu pomagača terorističkih organizacija prihvatamo kao pravo svake države da se zakonitim sredstvima bori protiv terorizma. Za policiju u Federaciji BiH to predstavlja značajnu indiciju koju treba provjeriti zakonitom primjenom propisa i procedura uz poštivanje ljudskih prava u čemu će aktivno učestvovati policija Federacije BiH.“

XS
SM
MD
LG