Linkovi

Magazin Time za ličnost godine 2003 izabrao - američkog vojnika - 2003-12-22


Magazin Time je za ličnost godine 2003. godine izabrao - američkog vojnika. Glavni urednik Time-a Jim Kelly je rekao da je ovom nagradom nagrađeno 1,4 miliona muškaraca i žena koji služe u vojsci Sjedinjenih Država, a u svjetlu zbivanja nakon rata u Iraku.

Gospodin Kelly kaže da su zbog stanja u Iraku vojnici na terenu svakodnevno suočeni sa velikom odgovornošću sprovodeći politiku Washingtona prema Iraku. Trenutno se u toj zemlji nalazi 130 hiljada američkih vojnika. Magazin Time je sličan izbor napravio 1950. godine kada je, u vrijeme trajanja Korejanskog rata, za ličnost godine izabrao američkog vojnika.

Tri američka vojnika u uniformama i sa šljemovima na glavi iz artiljerijske jedinice nalaze se na naslovnoj strani današnjeg izdanja Time-a i oni predstavljaju muškarce i žene koji služe u vojsci Sjedinjenih Država.

Dva novinara magazina Time su ranjena u napadu izvršenom početkom ovoga mjeseca kada su putovali sa jedinicom iz čijeg sastava su izabrani vojnici koji će se naći na naslovnoj stranici.

XS
SM
MD
LG