Linkovi

Aleksander Kwasniewski stigao u božićnu posjetu poljskim vojnim snagama u Iraku - 2003-12-22


Poljski predsjednik Aleksander Kwasniewski stigao je u božićnu posjetu poljskim vojnim snagama u Iraku. Poljski predsjednik je u pratnji ministra odbrane doletio u bazu Camp Babylon gdje su poljske snage na čelu medjunarodnih mirovnih snaga odgovornih za južni i srednji dio Iraka.

Gospodin Kwasniewski je u bazi proveo nekoliko sati u posjeti vojnicima prenoseći im pozdrave i čestitke iz domovine. On se zahvalio poljskim vojnicima, kako je rekao, za njihov težak rad u Iraku, rekavši da je uvjeren da će Poljska pomoći u stabilizaciji Iraka i omogućavanju da nova iračka vlada preuzme odgovornost za svoju zemlju.

Poljska ima oko 2 hiljade i pet stotina vojnika u Iraku i zapovjeda divijzijom koja pribavlja sigurnost u jednom od četiri regiona u toj zemlji nakon zbacivanja režima Saddama Husseina. Poljski predsjednik je treći svjetski lider koji posljednjih nedjelja posjećuje Iraq.

Nakon predsjednika Busha krajem prošlog mjeseca, vojnike iz svoje zemlje u subotu je posjetio i španski premijer Jose Maria Aznar.

XS
SM
MD
LG