Linkovi

Gospodar Prstenova - Povratak Kralja - svjetska premijera - 2003-12-02


Juče je Wellingtonu mnogo više odgovaralo ime Wellywood jer je taj grad zaista bio svjetski filmski centar, a i dobrodošlica priredjena reditelju Peteru Jacksonu i glumcima bila je ravna naslavnijim holivudskim premijernim spektaklima.

Po ulicama su plakati, visoki i po 8 spratova, predstavljali karaktere završne epizode Gospodara Prstenova, pod nazivom Povratak Kralja. Noć prije parade, ljudi su spavali na ulicama, da bi uhvatili bolje mjesto. Mnogi od njih su bili kostimirani i maskirani kao filmski karakteri. Uz sve, organizatorima je i vrijeme išlo na ruku, jer nije bilo ni daška inače obaveznog veoma jakog vjetra u ovo doba godine.

Mnogi iz glumačke ekipe, premda navikli na premijere i obožavaoce - bili su zbunjeni i dirnuti priredjenim dočekom.

Ovo je jednostavno nevjerovatno, kao na nekom drugom svijetu...Svi smo potreseni i svi veoma uzbudjeni..., kaže junakinja filma Liv Tyler, a glavni glumac Elijah Wood dodaje:

Ovo me podsjeća na ludilo na korzu u Orlandu, koje ja inače obožavam. Ovo je čudesno, i tako ”cool“.

Ovo je prosto nevjerovatno, kao da se čitav Novi Zeland slio ovdje u Wellington da podrži Petera i film.. zaista nevjerovatno, čovjek ostane bez daha, ali ja nastojim da uživam u svakom ovom trenutku, kaže Orlando Bloom, takodje jedan od junaka filma i, bez konkurencije, junak najvećeg broja srca mladih Novozelandjanki.

Ipak, neosporni ljubimac svih, i mladih i starih je reditelj, Novozelandjanin, Peter Jackson.

Film sam montirao rolnu po rolnu i odmah slao van Novog Zelanda na razvijanje. Na kraju sam odlučio da ne odgledam čitav film sve do večeras. Nadam se da će sve biti u redu, kaže Jackson, dodajući da više neće raditi ovakve svjetske spektakle, nego će se vratati na Novi Zeland i raditi lokalne, male filmove u tamošnjem mirnom i usporenom načinu rada.

XS
SM
MD
LG