Linkovi

Pripadnici SFOR-a u zgradi Telekoma Republike Srpske - 2003-11-21


Pripadnici SFOR-a su danas izvršili nenajavljenu inspekciju zgrade Telekoma Republike Srpske u Banjaluci, a u tom gradu su jutros osvanuli plakati sa natpisima Srpska-srbima i Živjela pobjeda, sa potpisom do sada nepoznate organizacije Srpski nacional-socijalisti.

Dvadesetak pripadnika SFOR-a izvrišilo je danas u prijepodnevnim satima jednočasovnu kontrolu zgrade Telekomunikacionog centra i rejonske centrale tipa pet, Telekoma Republike Srpske u Banjaluci. Riječ je o rutinskoj inspekciji tokom koje nije išta odneseno. Izjavio je ovo danas u Banjaluci ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Zoran Đerić precizirajući da ova akcija međunarodnih vojnih snaga pethodno nije bila najavljena. Pripadnici SFOR-a se povodom ove inspekcije nisu oglašavali dok je iz Telekoma Srpske saopšteno da upravi ovog kolektiva nisu poznati razlozi kontrole te da se pretpostavlja da je riječ o rutinskoj akciji koja je izvršena u skladu sa mandatom SFOR-a.

Inače, na više mjesta u centru Banjaluke jutros su osvanuli plakati sa natpisima Srpska-Srbima i Živjela pobjeda na kojima je odštampan i grb Republike Srpske. Plakate je potpisala do sada nepoznata organizacija ili pokret pod nazivom Srpski nacional-socijalisti. Potvrdio je ovo i portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Zoran Glušac.

»Tačno je da je u prijepodnevnim satima policija uočila u samom centru grada određen broj plakata dimenzija 30 sa 40 centimetara, koji su na sebi imali određenu poruku i potpisani su,upravo, sa Srpski nacional-socijalisti. Vidite, mi smo u vrijeme intervencije pripadnika policije uočili da su u gradu, uglavnom, ti plakati skinuti ali je naša obaveza da, naravno, pokušamo utvrditi ko stoji iza tih plakata i vidjeti da li, eventualno, ima elemenata za preduzimanje mjera od strane pripadnika policije.«

Povodom pojavljivanja ovih plakata na ulicama Banjaluke niko od zvaničnika Republike Srpske ili grada se nije oglasio.

XS
SM
MD
LG