Linkovi

Wesley Clark svjedok optužbe u slučaju Slobodana Miloševića - 2003-11-17


Umirovljeni američki general i jedan od ključnih kandidata medju demokratama za predsjedničku nominaciju, Wesley Clark, u decembru će se pojaviti pred Haškim sudom, kao svjedok optužbe u slučaju Slobodana Miloševića.

Objavljeno je da ću ići u Hag, 14, 15 i 16 decembra kako bi svjedočio u procesu optuženom za ratne zločine, bivšem predsjedniku Slobodanu Miloševiću. To je istorijski proces u kojem se po prvi put šef države drži odgovornim za zločine koje je počinila njegova vlada, rekao je kandidat za predsjedničku nominaciju i bivši Zapovjednik NATO snaga.

Proveo sam 150 sati, ili više sa Slobodanom Miloševićem od ljeta 1995 do januara 1999. godine kada smo se posljednji put sreli. Tako da o njemu znam dosta, znam kako on misli. Mogu dodati neke informacije, koje očigledno tužiteljica misli da su važne, moja je dužnost da odem, i ja ću to uraditi, rekao je gospodin Clark.

Američka vlada je odobrila svjedočenje u Hagu, generala Clarka, koji je predvodio NATO tokom 78 dana bombardovanja Jugoslavije u vrijeme kosovskog konflikta.

XS
SM
MD
LG