Linkovi

2004 Toyota Solara cupe - 2003-11-14


2004 Toyota Solara cupe je razlog što, kada Toyota kaže da planiraju prodati 15% više automobila širom svijeta, premašujući General Motors do kraja decenije, niko se ne smije.

Novo auto je bolje u svemu od auta koje zamjenjuje. Solara, u koju može sjesti četvoro, ima glatke linije koje su prepoznatljive linije Toyote. Dizajn je agresivan, što nije karakteristično kod Toyotinih konzervativnih inžinjera.

Cijena Solare SE sa 225 KS V6 mašinom i peto-stepenskim automatskim mjenjačem starta od $21.900. Solara sa mašiniom od četri cilindra i manualnom transmisijom starta ispod $20.000.

Solara je tiho i ugodno auto, ali to nije sportsko vozilo. Stabilnost nije loša i auto je lako kontrolirati. V6 mašina ima dovoljno snage za ubrzanje u većini slučajeva.

Unutar nove Toyote je vrlo tiho i komforno. Zadnja sjedišta imaju dovoljno mjesta za dvoje odraslih osoba a prtljažnik je ogroman za auta sa dvoja vrata. Sjedišta izgledaju atraktivna i dugotrajna.

Toyota je najčešće dobra u dizajnu unutrašnjosti automobila i nova Solara nastavlja tradiciju. Kontrole se lako razumiju, koriste i osjećaju kvalitetno. Kontrole za radio su postavljene visoko, blizu visine oka da bi vozač lakše prebacio pogled sa ceste na radio.

Dio unutrašnjosti Solare je pokriven plastikom koja izgleda kao aluminijum. Iako je plastika, a ne aluminijum ovi dodatci ne izgledaju jeftino i loše.

Prošla Solara je bila dobra ali ništa specijalno. Tipično od Toyote, novi model je daleko bolji od starog, što nas podsjeća da ovi momci nikada ne prestaju natjecanje za kupcima.

XS
SM
MD
LG