Linkovi

BESPLATNA NJEGA ZA LJUBIMCE BESKUĆNIKE - 2003-11-13


Veterinarsku brigu za oboljele kućne ljubimce mnogi uzimaju zdravo za gotovo.Međutim ako ste beskućnik, brinuti se za svog vjernog psa ili macu -i nije tako lako. Jedna veterinarka u gradu Seattle u saveznoj američkoj državi Washington je odlučila pomoći.

BESKUĆNICA AMY :Mi smo najbolji prijatelji, tu nema dileme.

Amy se na ovaj način odnosi prema svom psu Molly.

BESKUĆNICA AMY: Ona je prelijepa i draga Ja živim u svom autu .Preko puta ulice, kaže ona.

To je njihovo prebivalište. Međutim, svake druge subote u mjesecu beskućnici i siromašci mogu dovesti svoje - vrlo često - jedine prijatelje koje imaju, na ovu kliniku u Seatlleu koja im besplatno pruža usluge, odnosno bez naknade liječi njihove životinje. Lara Kreyenhagen je veterinarka koja je i započela sa ovom praksom.

Kreyenhagen: Lijepo im je pomoći. Životinje predstavljaju tako dobro društvo za njih. Lijepo je pomoći ovim ljudima i održati njihove ljubimce zdravim.

Amy je potrebno da Molly bude zdrava, a Molly treba Amy akko bi preživjela.

BESKUĆNICA AMY: Da budem iskrena, pomišljala sam na samoubistvo nakon razvoda prije nekoliko godina, ali sam odlučila nastaviti živjeti jer nisam htjela ostaviti svog psa.

Amy, kao i mnogi beskućnici koji svoje ljubimce dovode na kliniku Doney je izuzetno zahvalna zbog pružene besplatne njege.Vrlo često,jedini koji iskreno vole ove ne baš sretne ljude , su uparvo njihove životinje.

XS
SM
MD
LG