Linkovi

Preminuo Bobby Hatfield iz popularne grupe Righteous Brothers - 2003-11-06


Pjevač Bobby Hatfield iz popularne grupe Righteous Brothers iz 60-tih godina, je preminuo. 63-godišnji Hatfield je pronađen u hotelskoj sobi u Michiganu, samo pola sata prije nego je duo trebao nastupiti na univerzitetu u zapadnom Michiganu. Kako izvještava Rebecca Ward, Bobby Hatfield i Bill Medeley su bili pioniri u soul muzici.

Njihova najpopularnija pjesma You have lost that loving feeling najbolje predstavlja tu vrstu soula. To je bio njihov prvi veliki hit, nakon čega su 60-tih godina uslijedile i ostale pjesme koje su se našle na vrhu top lista: Soul and inspiration i muzika iz filma Unchained melody.

Kasnije generacije su prepoznavale tu pjesmu iz filma Duh 1990 godine, a ponovno snimljena verzija je grupi Righteous Brothers donijela nominaciju za nagradu Grammy.

Hatfield i Medley su se upoznali u Kaliforniji početkom 60-tih godina i započeli su nastupati kao grupa The Paramours. Oni su međutim uzeli ime Righteous Brothers, kada je jedan američki marinac koji je gledao njihov nastup skočio i uzviknuo: to je pravedno braćo.

Nakon što su se razišli 1968, grupa Righteous Brothers se ponovno sastala 1974, vraćajući se muzičkoj sceni hitom Rock and roll heaven.

XS
SM
MD
LG