Linkovi

Nova SFOR-ova potraga za ilegalnim oružjem - 2003-11-03


Pripadnici međunarodnih vojnih snaga pretresli su danas pojedine objekte u kolektvnom izbjegličkom centru Okolišta kod Višegrada u kome je smješteno oko 400 izbjeglih i raseljenih lica. Kako je potvrdio portparol SFOR-a Dejv Saliven riječ je o nenajavljenoj akciji u skladu sa mandatom međunarodnih vojnih snaga,sa ciljem pronalaženja ilegalnih skladišta naoružanja.

Tragajući za minsko-eksplozivnim sredstvima i oružjem,vojnici SFOR-a su pretresli objekte u kolektivnom izbjegličkom centru ali nisu ulazili u stanove niti prostorije Zavoda za zaštitu ženske djece i omladine koji se nalazi u neposrednoj blizini. Rezultati današnje akcije nisu poznati a predstavnici Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo, u čijoj se zoni odgovornosti nalazi ovo područje,su saopštili da nisu bili obaviješteni o današnjoj operaciji međunarodnih vojnih snaga.

Inače, pripadnici SFOR-a su prije sedam dana, u sličnoj akciji, u izbjegličkom centru Nezuci gdje je smješteno 360 izbjegličkih porodica pronašli izvjesnu količinu pješadijskog naoružanja. Za kraj i jedna zanimljivost iz Doboja gdje je po prvi put u novijoj istoriji ovog grada, na javnom mjestu istaknuta zastava Sjedinjenih Američkih Država.

Zastava je postavljena na jarbolima ispred nekadašnje zgrade Privredne banke zajedno sa zastavama Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Vlasnik zgrade odnedavno je Slobodan Pavlović, američki državljanin iz Čikaga a u ovom objektu smješteni su Pavlović internacional banka i Slobomir univerzitet.Inače,bračni par Slobodan i Mira Pavlović, odranije su poznati kao finansijeri gradnje Pavlovića ćuprije, mosta preko Drine nedaleko od Bijeljine,gje je u toku i izgradnja gradića, pod nazivom Slobomir.

XS
SM
MD
LG