Linkovi

Dušan Mihajlović: Optužbe Haškog tribunala protiv četvorice vojnih i policijskih zvaničnika bi moglo destabilizirati Srbiju - 2003-10-29


Ministar unutarnjih poslova Srbije je upozorio da bi nedavne optužbe Haškog tribunala protiv četvorice vojnih i policijskih zvaničnika moglo destabilizirati Srbiju. Dušan Mihajlović je za Večernje novosti izjavio da će se policija pobuniti ukoliko bude pokušaja hapšenja optuženih i njihovog izručivanja Haškom tribunalu za ratne zločine.

Glavna tužiteljica Haškog tribunala je prošle sedmice objavila optužbe protiv visokog suradnika gospodina Mihajlovića, Sretena Lukića i trojice vojnih i policijskih zvaničnika koji su služili tokom kosovskog konflikta.

Oni su optuženi za ratne zločine protiv etničkih Albanaca na Kosovu. Hiljade policajaca su u Beogradu protestvovali nakon što su te optužbe saopštene. Kako pišu današnje Večernje novosti, Dušan Mihajlović je te optužnice nazvao neprihvatljivim, dodavši da će radije podnijeti ostavku nego dozvoliti da oni budu prebačeni u Hag.

XS
SM
MD
LG