Linkovi

Kanadske vlasti optužile Amerikanca za nestašluk - 2003-10-23


Kanadske vlasti su optužile Amerikanca koji je skočio u Nijagarine vodopade za, vjerovali ili ne - nestašluk, i ilegalno izvođenje akrobacije. Glasnogovornik policije Paul Forcier je danas izjavio da zvaničnici vjeruju da je Kirk Jones namjerno skočio u Nijagaru i pao uz vodopad visok 54 metra.

On je dodao da policija ne vjeruje da se radilo o pokušaju samoubistva, iako je to danas sam skakač opovrgao, rekavši da je želio da se ubije, ali da je već u tijeku pada promijenio mišljenje, i sretan je što mu je Bog podario život. Kirk Jones seoporavlja od manjih povreda u obližnjoj bolnici, i da ljekari procjenjuju njegovo psihičko stanje. Svjedoci kažu da se gospodin Jones u ponedjeljak činio smirenim kada je skočio niz vodopad i onda isplivao na obalu.

Njegova obitelj i prijatelji kažu da nisu iznenađenim ovakvom avanturom--otac Kirka Jonesa kaže da njegov sin voli raditi čudne stvari. Kirk Jones je inače prva osoba koja je preživjela skok niz kanadsku stranu Nijagarinih vodopada bez ikakve opreme. 1960 jedan sedmogodišnji dječak je uz pomoć šlaufa za spasavanje preživio pad, nakon nesreće s brodom.

XS
SM
MD
LG